Roger Westerlund och Swedish Rescuers

ENGAGEMANG SOM STRÄCKER SIG ÄNDA TILL UKRAINA 

 
I maj tillträdde Roger Westerlund som områdesdirektör för närsjukvårdsområde söder. Med sig har han också sitt ideella engagemang för hjälporganisationen Swedish Rescuers. Roger är en av grundarna och senast i november körde han ner till Ukraina för att leverera brandbilar och frontambulanser.
 
– De undrade om vi kunde hjälpa till och det ville vi naturligtvis försöka göra. Vi hade en ambulans som skulle säljas och när vi levererade den insåg vi hur stora behoven var, berättar Roger Westerlund.
 
Sen dess har Roger varit iväg på totalt tio turer till konfliktområden i Syrien och Ukraina.
– Jag blir väldigt berörd av människorna i Ukraina. Trots den otroligt tuffa situationen där nere är de otroligt gästfria, vänliga och hjälpsamma gentemot varandra och oss.
 
 
UTMANINGAR ÄVEN PÅ HEMMAPLAN
Under nästa år väntar både utmaningar för hälso- och sjukvården i Region Västernorrland. Trots det finns även fler turer till konfliktområden planerade då det ger så mycket tillbaka.
 
– Vi har ett tufft år framför oss inom regionen, inte minst med arbetet kring att minska kostnader. En sådan gång känns det extra tryggt att vara omringad av engagerade och kompetenta människor, något jag har förmånen att vara både på jobbet och genom mitt ideella engagemang, avslutar Roger Westerlund.
 
 
 Du kan läsa mer om Roger och Swedish rescuers på rvn.se

                 

 

                    Hjälp oss att hjälpa

 

 

Scanna QR-koden eller använd numret för att skänka en donation.

   Swish: 123 380 95 22