Ukrainaleverans maj 2023

World – help us är orden man möter när man går igenom det stora torget i huvudstaden Kiev. På samma plats stod tidigare en staty som symboliserade alliansen mellan Ukraina och Ryssland från tidigare Sovjetunionen. 31 år senare är 14 miljoner av den Ukrainska befolkningen på flykt från den tidigare allierade, numera fienden. Den vänskapliga symbolen är nu riven och där står nu ett monument av sandsäckar med en vädjan till världen om hjälp.

En ytterligare transport har blivit utförd ner till Ukraina. Den här gången rullade sex motorcyklar, en brandbil och en CASEVAC. Motorcyklarna fick vi donerade anonymt, branbilen blev donerad av LKAB och CASEVAC köpte vår organisation swedish rescuers. Säkerheten är viktig vid motorcykelkörning, tack vare xlmoto.se och deras donation av hjälmar och motorcykelkläder kunde vi känna oss säkra på vägarna. Efter 18 timmars båtresa där vi stötte på svenskabussarna.com var hela ekipaget framme i Polen för att rulla vidare mot gränsen. Resans första utmaning stöttes på vid avgång, två av de sex motorcyklarna gick dessvärre sönder. Som tur var hade vi svenska bussarna till räddning. Vi fick möjligheten att lasta de trasiga motorcyklarna i en av de bilarna som de hade med sig och sedan köra ner den till Ukraina. Det här gav oss en chans att få motorcyklarna till en verkstad för reparation innan överlämningsplatsen Kiev. Motorcyklarna är nu reparerade och i full drift nere i Ukraina.

Som vid alla tillfällen när vi träffar de utsatta i Ukraina blir det en väldigt känslomässig stämning. Vi känner oss hedrade och stolta för möjligheten att hjälpa de otroligt starka och modiga människorna som riskerar sina liv dagligen för att försvara sitt hem och land. Brandbilen som togs emot av räddningstjänsten i Charkiv uttrycker att de är i fortsatt stort behov av mer material och fordon. Vi för vidare deras ord och ber er att hjälpa oss hjälpa. Varje liten krona gör så att vi kan fortsätta med vår sak och gemensamma mål. Att Ukraina får stöttning och tillgång till fordon och förnödenheter av kvalité.

Vi vill rikta ett stort tack till ni som bidrar till vårt vidare arbete. Ett specifikt tack till våra anonyma donatorer, LKAB för brandbilen samt materialen vi fick donerade av er, till xlmoto.se för hjälmar och mc ställ, till de grymma fordonseleverna på Broman gymnasiet ( https://www.hudiksvall.se/Bromangymnasiet.html ) i Hudiksvall som har utfört arbetet i att bygga om bilen vi köpte in till en CASEVAC, samt svenskabussarna.com för hjälpen med trasiga MC nere i Polen!

Hjälp oss hjälpa!

Scanna QR-koden eller använd numret nedan

Swish: 123 380 95 22